Bondscoach Ronald Koeman vindt dat de 4-2 overwinning op Duitsland in de kwalificatiereeks voor het EK pas echt telt als het Nederlands elftal maandagavond ook wint bij Estland. “Absoluut. En dat zijn we ook aan onze stand verplicht.”

Koeman heeft het volste vertrouwen in een goed resultaat tegen de zwakste broeder uit de groep. “Ik zie de moeilijkheid ook niet. We kunnen allemaal goed voetballen. We willen het EK halen, dan zijn drie punten tegen Estland net zo belangrijk als tegen Duitsland.”

Estland-Nederland bij de NOS

De wedstrijd is maandag van 20.45 uur rechtstreeks te volgen op NPO 3, NPO Radio 1, NOS.nl en in de NOS-app. In een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app werken we al eerder naar het duel toe.

Koeman mag dan vol vertrouwen zijn, feit is dat voetballers soms moeite hebben zich op te laden voor een wedstrijd tegen een zwakke tegenstander in een weinig inspirerende ambiance. Dat gevaar zou nu ook op de loer kunnen liggen. Van de immer beladen confrontatie met Duitsland naar het verplichte nummer met Estland is bovenal een mentale test voor het Nederlands elftal.

Intensiteit zelf bepalen

“Ik heb tegen de spelers gezegd dat het ook bij hun ontwikkeling hoort om doelen te stellen ongeacht de sterkte van de tegenstander. Je moet zelf de intensiteit bepalen in dit soort wedstrijden”, aldus de bondscoach.

Ronald Koeman en Memphis Depay geven samen een persconferentie in Estland

ANP

Nederland moet tegen het puntloze Estland, dat zich gewoontegetrouw vooral met verdedigen zal bezighouden, de kansen in de kleine ruimte creëren. De kans is daarom groot dat Koeman voor een ander basisteam zal kiezen dan tegen Duitsland.

Mogelijk drie nieuwe spelers

Koeman: “Ik heb een elftal in mijn hoofd, maar beslis pas morgen na de laatste training wat ik doe. Of ik kies voor iemand als Davy Pröpper? Het spelen in de kleine ruimte ligt de een beter dan de ander, dus het is best mogelijk dat je op een, twee, drie posities andere namen gaat zien.”

In oktober en november volgen nog duels met Noord-Ierland (thuis en uit), Wit-Rusland (uit) en Estland (thuis). De beste twee van de poule gaan naar het EK. Momenteel is Oranje derde.

Stand Groep C

Noord-Ierland 4-12 (7-2)
Duitsland 4-9 (15-6)
Nederland 3-6 (10-5)
Wit-Rusland 5-3 (3-10)
Estland 4-0 (2-14)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *